Xavier Maassen stond tijdens het pinksterweekend al voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup van de Lage Landen. De tweevoudige Porsche-kampioen trok daarvoor naar Circuit Zandvoort, het bekende circuit aan de Noordzee, het circuit ook dat volgend jaar de GP F1 van Nederland mag ontvangen. De concurrentie was ook naar de duinen afgezakt en we kregen weer twee zeer bevochten wedstrijden van de competitie met de legendarische Porsche 911. De DVB RACING-piloot behaalde een derde en een vierde plek en zette in de tweede race ook de snelste rondetijd van het weekend neer. De regelmaat is er en de snelheid zit er ook weer goed in, tijd dus voor meer dan een podium tijdens de volgende races! 

Circuit Zandvoort is een van die circuits met een ziel, met karakter. “Een circuit ook waar inhalen een behoorlijke opdracht is en dus is de kwalificatie van heel erg groot belang. Jammer genoeg haalde we niet alles uit de chronoritten, met een derde en vooral een zesde tijd. Het regende en we maakten niet de juiste keuze door geen tweede set nieuwe regenbanden te gebruiken”, doet Xavier Maassen eerlijk het verhaal. “Een eerlijke analyse van je prestatie en van de strategie is nodig om continu progressie te blijven maken. Maar goed, vooral de tweede race zou dus een opdracht worden.”

De eerste wedstrijd verreden op zaterdag startte dus op de derde plek en eindigde daar ook.” Dat heet dan een wedstrijd met weinig verhaal”, gaat Xavier Maassen verder. “De auto was goed, maar we waren niet snel genoeg op een opdrogende baan.”

Op zondag liet Xavier Maassen dan zien dat hij uit het goede racehout gesneden is, met een opmars van de zesde naar de vierde plek en vooral in de eindfase een zeer snelle tijden.

“De race was goed en dat was een opsteker, want dat betekent dat de snelheid er echt is. Om zo’n sterke rondes op het einde van de race neer te zetten, moet je en goed in het ritme zitten en de juiste afstelling voor de wagen hebben. Ik ben blij met het extra punt voor de snelste ronde. Het geeft ons vertrouwen voor de komende races van de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Ook in Zandvoort werden er weer vijf gezinnen genodigd vanuit Make A Wish, die ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag wil bezorgen en een lach op hun gezicht wil toveren. Vijf kinderen met hun gezin werden bij Porsche ontvangen als prinsen en prinsessen. Xavier: “Het was een prachtig gezicht om deze gezinnen zo te zien genieten. Ik ben blij dat ik hier een steen aan kan bijdragen.”

De volgende wedstrijden vinden plaats van 19-21 juli in Assen, tijdens de Nederlandse manche van het DTM! Echter zal Xavier al eerder in actie komen tijdens de 24 uur van de Nurburgring. Hij zal daar samen met zijn Amerikaanse vrienden Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster hun titel verdedigen in de SP7 klasse.