Xavier Maassen kende in Spa-Francorchamps bij de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux geen makkelijk weekend, maar de snelle Limburger en tweevoudige Porsche-kampioen liet op Circuit Zolder zien dat hij kan terugvechten. Tijdens het sterk bijgewoonde bezoek van het DTM aan België, reed de DVB RACING-piloot in de eerste race van het weekend naar een derde plaats, om op zondag een vierde plek op de tabellen te zetten. In het kampioenschap blijft Xavier Maassen zo mee vooraan en dat terwijl de volgende race al over drie weken gepland is.

DTM… het drieletterwoord spreekt net als de FIA WEC tot de verbeelding bij de liefhebbers van autosport. Nadat de Porsche Carrera Cup Benelux begin mei van start ging tijdens het WK Uithouding, was de snelste merkencup van de Benelux dit weekend te gast tijdens het DTM-weekend in Zolder.

Xavier Maassen: “Autosport is uiteraard een sport die middelen vereist en dan zijn partners van groot belang. Als je die partners dan bij de sport kan betrekken tijdens schitterende weekends als dit of voorheen de FIA WEC, dan bouw je een win-win situatie op. Met tienduizenden mensen in de tribunes, krijgen de partners een mooie return voor de samenwerking. Ik ben dan ook zeer blij dat de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux ons de kans biedt om deel uit te maken van dergelijke topweekends.”

Sportief betekende Zolder een nieuwe start van het seizoen, na de immense pech van Xavier Maassen in de Belgische Ardennen begin mei. De snelle Limburger werd er in de eerste ronde van de eerste race het slachtoffer van een aanrijding, die een streep door heel het weekend trok.

Xavier Maassen: “Topsport als deze Porsche Carrera Cup Benelux, betekent ook omgaan met tegenslag en terugvechten. Het mentale aspect van de autosport is erg belangrijk. Bovendien kenden we tijdens de kwalificatie een technisch probleem, maar toch hebben we teruggevochten, met een derde plaats tijdens de eerste race als resultaat. Het eerste podium van het seizoen is altijd een opsteker, al wil je natuurlijk niet derde, maar eerste worden. Tijdens de tweede race vocht ik na een slechte start en twee bezoekjes in het gravel weer terug naar voren, met een scherpe race reed ik alsnog naar de vierde plaats. In Zandvoort over drie weken, moet het beter, maar wel met dezelfde spirit!”

Xavier Maassen is niet alleen een sportman pur sang, maar ook een man met een gouden hart. Om dat in de verf te zetten werkt hij dit jaar samen met Make a Wish, een organisatie (www.makeawish.be), die ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag wil bezorgen en een lach op hun gezicht wil toveren. Vijf kinderen met hun gezin werden bij Porsche ontvangen als prinsen en prinsessen.

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Bovema, Gilde BT, Gamma en de partners van Make A Wish.