Het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux startte voor de tweevoudige kampioen dramatisch. Waar de kwalificaties nog prima verliepen, met een dubbele derde plaats, verliepen de races totaal niet zoals gehoopt. Xavier Maassen raakte betrokken in een aanrijding zonder zijn fout bij de start van de seizoensopener en de wagen werd daarbij erg beschadigd. Voor de tweede race deed het team DVB RACING beroep op een nieuw chassis waardoor Maassen helemaal achteraan diende te starten. Meer dan een zevende stek zat er op een koud en nat circuit in de Ardennen niet meer in.

De Porsche Carrera Cup Benelux startte in Spa-Francorchamps tijdens het schitterende weekend van de FIA WEC, het vermaarde wereldkampioenschap uithouding. Naar goede gewoonte stonden er twee races van 30 minuten op de kalender, voorafgegaan door vrije trainingen en kwalificaties. Tijdens de kwalificaties toonde Xavier Maassen dat er met hem rekening dient gehouden te worden.

Xavier Maassen: “We zaten zeer dicht bij elkaar, wat er opnieuw op wijst hoe aan elkaar gewaagd de deelnemers in de snelste merkencup van de Benelux wel zijn. We geven elkaar zeer weinig toe en wie wil winnen of meer nog, wie kampioen wil worden, zal werkelijk alles voor elkaar moeten hebben. Tijdens de kwalificaties kwam er niet helemaal uit wat erin zat, maar het was een goede start.”

Echter de start van de eerste race luidde een pechreeks in voor de snelle Limburger. Aan de speakerscorner haakten een aantal deelnemers in elkaar en Xavier Maassen was de man op het spreekwoordelijke foute moment en de foute plaats.

Xavier Maassen: “Ik raakte volledig buiten mijn verantwoordelijkheid in een aanrijding betrokken en de impact was behoorlijk hard. Het chassis van de Porsche was geraakt en dus begon een race tegen de tijd voor het team om een nieuwe wagen te vinden. We kregen de toestemming om met een nieuwe wagen aan de tweede race deel te nemen, maar we dienden wel als 32ste en laatste te starten. Ik kon me nog terugvechten naar ergens halverwege het veld, maar meer zat er niet meer in. Het is duidelijk dat ons seizoen niet goed begonnen is en dat we over twee weken in Zolder alles uit de kast moeten halen.”

Afspraak dus tijdens het weekend van 18 en 19 mei op Circuit Zolder tijdens het Belgische DTM-weekend.

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Bovema, Gilde BT en de partners van Make A Wish.