Xavier Maassen is meer dan een vaste waarde in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, met twee titels, talloze zeges en nog meer ereplaatsen. Maar opgepast, vanaf dit seizoen spreken we van de Porsche Carrera Cup Benelux, een duidelijke erkenning voor het werk van de organisatoren en zonder meer ook een meerwaarde voor rijders en teams. Xavier wil koste wat het kost die derde titel in 2019 aan zijn mooie palmares toevoegen.

Het seizoen van de snelste merkencup van de Benelux start naar goede gewoonte tijdens het bezoek van het WK Uithouding (FIA WEC) aan de Belgische Ardennen in Spa-Francorchamps. Van 2 tot en met 4 mei racen de Porsche 991 GT3 Cup dan op het bekende asfalt ten zuiden van Luik. Naast de sprintraces van de Porsche Carrera Cup Benelux, heeft Xavier Maassen ook de 24 uur van Zolder op de agenda staan.

De Porsche Carrera Cup Benelux telt opnieuw zes meetings, van telkens twee races en dat tijdens schitterende internationale en nationale meetings. Driemaal racen de Porsche-rijders in het kader van de DTM, op Circuit Zolder, in Assen en op de Nürburgring, eenmaal doen ze het samen met het WK Uithouding (Francorchamps) en de Blancpain GT Series (Barcelona) en ook tijdens de Pinksterraces zien we het mooie startveld van de Porsche 911.

Xavier: “Uiteraard ben ik gemotiveerd om wederom samen met DVB RACING aan het seizoen te beginnen. De opwaardering tot Porsche Carrera, de schitterende kalender, een prima team en tevens een mooi startveld met te duchten concurrenten, wat wil een sportman nog meer? Ik ga vanaf nu de dagen tot de start van het kampioenschap aftellen!”

Hij is niet alleen een sportman pur sang, maar ook een man met een gouden hart. Om dat in de verf te zetten werkt hij dit jaar samen met Make a Wish, een organisatie, die ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag wil bezorgen en een lach op hun gezicht wil toveren.

Xavier: “We hebben een prachtig concept uitgewerkt met enkele nieuwe partners. Het blijkt een succes en we gaan van start tijdens de races van de Porsche Carrera Cup Benelux op Zolder, dat is het weekend van de DTM. De kinderen worden daar heel de dag als prinsen en prinsesjes ontvangen en zo hoop ik hen even de pijn te laten vergeten.”

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Bovema, Gilde BT en de partners van Make A Wish.

Kalender 2019

03 april Testday Spa
04 mei FIA WEC Spa
19 mei DTM Zolder
09 juni Pinksterraces Zandvoort
21 juli DTM Assen
10 augustus 24h Zolder
15 september DTM Nürburgring
29 september Blancpain Barcelona